Rusya Premier Lig'de namağlup yoluna devam eden lider Zenit St Petersburg, Portekiz Milli takımının ünlü defans oyuncusu Bruno Alves'i renklerine bağladı.
Porto kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcunun 22 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Zenit'e satıldığı ve sağlık kontrol işlemlerinin ardından resmi sözleşmenin imzalanacağı bildirildi.
2010 Dünya Kupası'nda Portekiz Milli takımının oynadığı 4 maçta da 90'ar dakika sahada kalan defans oyuncusu, toplamda ise 35 defa Milli takım forması giydi ve 5 gol attı.
Alt yapısından yetiştiği Porto'da 2001 yılından itibaren A takımda hizmet vermeye başlayan Bruno Alves, 4 lig, 3 Portekiz Kupası ve 2 defa da Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu yaşarken, 2008-2009 sezonunda ise ülkede yılın futbolcusu seçilmişti.
Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE