Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde 2010-2011 sezonundaki ilk maçına çıkacak olan Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Young Boys önünde avantajlı skor yakalama peşinde...
Başkent Bern'de Stade de Suisse’de 21.15'te başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Norveç'li hakem Svein Oddvar Moen yönetecek. Rövanş mücadelesi ise 4 Ağustos Çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın Young Boys karşısında, Volkan Demirel, Bekir, Bilica, İlhan, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre, Stoch, Alex ve Gökhan Ünal ilk 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.
Fenerbahçe'de, geçen sezondan Avrupa kupalarında kart cezası bulunan yeni transferlerden Caner Erkin ile Güiza, Ertuğrul, Gökhan Gönül, Uğur, Lugano, Mehmet Topuz, Özer, Berk, Hasan Erbey kadroda yok.
İsminin UEFA'ya bildirilmesiyle ilgili evrak işlemleri tamamlanarak lisansı çıkarılan yeni transfer Issiar Dia'nın bugünkü maçta oynayabileceği ifade edilirken, teknik direktör Kocaman'ın bu futbolcuya ilk 11'de yer vermesi beklenmiyor.
Young Boys Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, geçen UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Atletic Bilbao ile yaptıkları maçta aldığı ceza nedeniyle yarın takımının başında sahaya çıkamayacak. İsviçre ekibinin as kalecisi Wölfi de cezalı olduğu için, yedek kaleci Roman Bürki kalede görev alacak. Altyapıdan yetişen Bürki'nin, Young Boys ile ikinci resmi maçına çıkacağı öğrenildi.
-FENERBAHÇE, AVRUPA KUPALARINDA 165. MAÇINA ÇIKACAK
Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 164 maçın 57'sini kazanırken, 28 beraberlik, 79 yenilgi aldı. Rakip filelere 205 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 265 gol gördü.