Avrupa Kupaları'nda seyircisi önünde devrilmeyen Napoli, Şampiyonlar Ligi'nin tecrübeli temsilcisi Chelsea'yi de şoka uğrattı ve 3-1'lik sonuçla çeyrek finale göz kırptı.
San Paolo Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 27. dakikada Sturridge'in ceza sahasına gönderdiği pasta, Cannavaro'nun büyük hatasında seken topu Juan Mata filelere göndermekte çok zorlanmadı. 0-1
İspanyol yıldız bu sezon 9. kez gol sevinci yaşarken, bu gollerin sadece 2'sini deplasmanda atması dikkat çekti.
Napoli'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde gördüğü toplam 7 golden 6'sının ilk yarılarda atılması da ilginç bir istatistik olarak ortaya çıktı.
38. dakikada ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Ezequiel Lavezzi, ayağının içiyle köşeye yaptığı klas vuruşla kaleci Cech'i avlayıp süper bir gol kaydetti. 1-1
41. dakikada, Chelsea'nin Portekizli ortasaha futbolcusu Raul Meireles gördüğü sarı kartla rövanşta cezalı duruma düştü.
İlk yarının son anlarında ise sağ taraftan Gökhan İnler'in yaptığı ölçülü ortada, arka direğe çok iyi hareketlenip Ivanovic'ten önce topa dokunan Edinson Cavani takımını öne geçirdi. 2-1
Gollerini bu sezon da sıralamaya devam eden Uruguaylı yıldız, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. golünü kaydederken, toplamda ise 23. kez fileleri havalandırdı. Cavani, Napoli formasıyla çıktığı son 19 maçta 17 gol atma başarısı gösterdi.
65. dakikada, Campagnaro'nun uzun pasında sağ taraftan hareketlenen Cavani, topu David Luiz'den kurtardıktan sonra pasını çıkardı ve bomboş durumdaki Lavezzi bir kez daha sahneye çıkarak maçın skorunu tayin etti. 3-1
Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk gollerini atan Arjantinli Milli forvet oyuncusu, bu sezonki toplam gol sayısını ise 7'ye çıkardı.
Avrupa Kupaları'nda evindeki son yenilgisini 1994 Aralık'ta UEFA Kupası'nda Eintracht Frankfurt ile oynadığı maçta alan Napoli, müthiş performansını Chelsea karşısında da sürdürüp seriyi 12 maça çıkardı.
Bu sonucun ardından, Chelsea, kulüp sahibi Abramovich'in yanıp tutuştuğu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayallerini bir kez daha erteleme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
İki takım arasındaki rövanş karşılaşması, 14 Mart tarihinde Stamford Bridge Stadı'nda oynanacak ve çeyrek finalist belli olacak.
Chelsea'nin istediği sonucu alamaması halinde, 1996'dan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 8 takım arasında hiçbir İngiliz ekibi olmayacak.
İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışına haftalar öncesinden havlu atan ve İngiltere Lig Kupası'ndan elenen Londra temsilcisi, FA Cup 5. turunda da kendi sahasında Birmingham ile berabere kalarak şansını zorlaştırmıştı.
Chelsea, son 3 sezonda 2. kez çeyrek final yüzü göremeden Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin eşiğine geldi. Chelsea, 2009-2010 sezonunda da 2. turda bir diğer talyan ekip Inter'e boyun eğmişti.
İngiliz ekip, Avrupa arenasında İtalya deplasmanına çıktığı son 11 maçtan sadece 1'ini kazanarak, Çizme'de tam anlamıyla kabus görüyor.