Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 2. dakika 4-4 eşitlikle geçilirken, Erceg ile etkili olan
Beşiktaş Milangaz, yakaladığı 9-0'lık seriyle 6. dakikayı 13-4 öne geçti. Ancak daha sonra 7-0'lık seriyle farkı 2 sayıya kadar düşüren
Pınar Karşıyaka'ya, Morrison ve Ersin Dağlı'nın basketleriyle karşılık verip üstünlüğünü sürdüren
Beşiktaş Milangaz, ilk periyotu 21-14 önde tamamladı.
İkinci periyotta konuk ekip dış şutlardan ürettiği sayılarla farkı azaltmaya çabalarken,
Beşiktaş Milangaz, Mensa Bonsu ve Ersin Dağlı'nın etkili oyunuyla üstünlüğünü sürdürdü. Ribaundlarda rakibine üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, Hawkins, Arroyo ve Erceg'in de katkısıyla periyotun son dakikasında 13 sayılık farka ulaşıp (50-37) devreyi 50-38 önde kapadı.
İkinci periyotta peş peşe top kaybı yapan
Beşiktaş Milangaz karşısında hızlı hücumlarla basketler bulan İzmir ekibi, 24. dakikada farkı 4 sayıya (55-51) kadar düşürdü. Erceg'in oyuna dahil olmasıyla toparlanan
Beşiktaş Milangaz, skor üretmekteki sıkıntısını giderdi ve farkı yeniden açtı. 28. dakikada 67-54 öne geçen
Beşiktaş Milangaz, son periyota da 69-60 üstün girdi.
Son periyotta Erceg, Morrison ve Ersin Dağlı'nın etkili mücadelesiyle üstünlüğünü sürdüren
Beşiktaş Milangaz, 36. dakikada 14 sayılık (84-70) farka ulaştı. Kalan sürede de kontrollü bir oyun sergileyen siyah-beyazlı takım, karşılaşmadan 88-80 galip ayrıldı.
Beşiktaş Milangaz, iki takımın ligin ilk yarısında İzmir'de yaptığı karşılaşmayı da 100-93 kazanmıştı.
-Maçtan notlar-
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) eski başkanlarından Osman Solakoğlu'nun anısını, basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu Ailesi tarafından düzenlenen ''Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü''ne layık görülen Gökhan Yıldırım'a ödülü, TBF Eğitim Kurulu Üyesi Erdal Poyrazoğlu ile Osman Solakoğlu'nun eşi Sariye Solakoğlu tarafından verildi.
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmada zaman zaman yaptıkları tezahüratlarla Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet ettiler. Taraftarlarlar maç boyunca ''Yeter, Yıldırım Demirören yeter'', ''İstifa et, Demirören istifa et'' ve ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' şeklinde tezahüratlarda bulundular.
Öte yandan bir grup
Pınar Karşıyaka taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti.
-Maçın ardından-Beko Basketbol Ligi'nde
Pınar Karşıyaka'yı 88-80 yenen
Beşiktaş Milangaz'da antrenör Ergin Ataman, rakiplerini iyi bir oyun ve net bir skorla mağlup ettiklerini söyledi.
Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmada iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade etti. Ataman, ''Karşımızda güçlü bir takım vardı. Net bir şekilde yenmeyi başardık. Oyuncularımı gönülden kutluyorum'' dedi.
-Demirören'e yönelik protesto-
Ataman, siyah-beyazlı taraftarların, karşılaşmada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik protestosuna da değindi. Demirören aleyhine yapılan tezahüratların kendisini son derece üzdüğünü ifade eden Ataman, şöyle konuştu:
''Bugün beni son derece üzen bir atmosferle karşılaştım. Bu takım sadece ve sadece alkışı ve desteği hak ediyor. Benim moralim bozuldu. Beni bilen biliyor kimsenin adamı değilim, bugüne kadar da olmadım. Bu takım varsa, Beşiktaş basketbol takımı, Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluğa oynuyorsa, bunun tek bir sebebi vardır. Bu ne Ergin Ataman ne de yöneticilerdir. Bunun tek nedeni, Demirören ailesidir. Demirören ailesi bu takıma destek olmasaydı ne Deron Williams'lar ne Morrison'lar, Arroyo'lar, ne Mensa Bonsu'lar olurdu. Sezon başında hiç kimse takıma sahip çıkmazken, takım dağılmışken, Demirören Grubu sahip çıktı. Ne oyuncuların ne de bizim, ne de Demirören ailesinin, basketbol sahasında bunu hak ettiğini düşünüyorum. Ben duygusal bir insanım. Sezon sonunda Beşiktaş'la ilgili bir çok şeyi yeniden düşüneceğim.''
''Böyle bir takımla oynamak için sizin de her pozisyondaki oyuncunuzdan verim almanız gerekir. İki ya da üç oyuncuyla yenebileceğiniz bir takım değil. Belli pozisyonlarda son derece verimsizdik. Beşiktaş'a karşı bunları yaptığınız da yalnızca mücadele edebilirsiniz ama maçı kazanma noktasına getiremezsiniz.
Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ediyorum.''