Borussia Dortmund'u 9 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıyan ve bu sezon da zirve mücadelesinin içinde tutan teknik direktör Jürgen Klopp ile yeni sözleşme imzalandı.
Borussia Dortmund kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 44 yaşındaki teknik adamın 2014'e kadar devam eden mevcut sözleşmesini 2016 yazına kadar uzattığı bildirildi.
Dortmund kulübü başkanı Hans-Joachim Watzke ise yaptığı açıklamada, "Erkenden yeni kontrat yaptığımız için mutluyuz. Muhteşem işlere imza attı" derken, Alman teknik adam da, "Böylesine harika bir kulüpte çalıştığım için şanslıyım" dedi.
Sarı siyahlı kulübün tarihteki 40. teknik direktörü olan Klopp, geçen sezon takımını Bundesliga'da zafere ulaştırmış ve 2002'den beri devam eden şampiyonluk hasretini dindirmişti.
Klopp, yedek kulübesindeki sempatik hareketleriyle ve atılan gollerden sonraki inanılmaz sevinç gösterileriyle Dortmund taraftarlarının sevgilisi haline gelmişti.
Bu sezon da oldukça başarılı maçlar çıkaran ve ligde oynadığı son 13 maçta yenilmeyip 10'unu kazanan Dortmund, 40 puanlı lider Bayern Munich ile aynı puanı toplamış durumda...
2008'de başına geçtiği Borussia Dortmund'da toplam 115 resmi maça çıkan genç teknik adam, 62 galibiyet, 22 mağlubiyet ve 31 beraberlik elde etmişti.
1990 yılında futbolcu olarak çatısı altına girdiği Mainz 05 kulübünde 11 yıl forma giydikten sonra 2001 Şubat'tan itibaren teknik direktörlük görevini üstlenen Klopp, 2007-2008 sezonunda Bundesliga 2'de son haftaya kadar Bundesliga'ya çıkma mücadelesi vermiş ancak bunu başaramadıktan sonra 18 yıllık Mainz 05 kariyerine nokta koymuştu. Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE