Galatasaray'ın kadrosuna katmak için uzun uğraşlar verdiği ancak kulübü Basel'in yüksek fiyat çekmesi üzerine vazgeçmek zorunda kaldığı İsviçreli Milli futbolcu Xherdan Shaqiri, Alman devi Bayern Munich yolunda...
Sarı kırmızılı kulüp, teknik direktör Fatih Terim'ın ısrarla kadrosuna görmek istediği 20 yaşındaki futbolcu için uzun süre temasta kalmış ve 10 Milyon Euro'luk teklifle Basel ile anlaşma zemini aramıştı.
Ancak İsviçre kulübünün 15 Milyon Euro talep etmesi üzerine görüşmeler sona ermiş ve Galatasaray çok istediği sol kanat oyuncusunu renklerine bağlayamamıştı.
Bild gazetesinde yer alan habere göre, Bayern Munich'in kulübüyle 2014'e kadar mevcut sözleşmesi bulunan genç yetenek için Basel ile 13 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştığı ifade edildi.
Sağlık kontrolünden geçirielecek olan Shaqiri'nin 4 yıllık kontrat imzalayacağı ve transferin birkaç gün içinde resmi olarak duyurulacağı ifade edildi.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalarak büyük bir sürpriz yapan Basel'de oldukça başarılı bir performans sergileyen İsviçreli Milli futbolcu, 23 resmi maçta sahaya çıkmış ve 4 gol atıp 4 de asist yapmıştı.
Kosova doğumlu olan kanat oyuncusu, 2007'deki U-15 Nike turnuvasının en iyi futbolcusu seçilmişti.
Basel kulübünün alt yapısından yetişen ve 2009-2010 sezonundan itibaren A takımda forma giymeye başlayan Shaqiri, İsviçre temsilcisinde toplamda ise 111 resmi maçta görev almış ve 18 kez fileleri havalandırıp 19 da asist yapmıştı.
1.70cm boyundaki Shaqiri, o zamanki teknik direktör Ottmar Hitzfeld tarafından sürpriz bir şekilde 2010 Dünya Kupası kadrosuna da çağrılmıştı.
İsviçreli yıldız, Euro 2012 elemelerinde Bulgaristan ile oynanan ve 3-1'lik skorla tamamlanan karşılaşmada ise hattrick yaparak yıldızlaşmıştı. Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE