Uğur: Esas Derbi Budur

    - İzmir
    Karşıyaka'nın hocası Mustafa Uğur, yıllarca futbolcu ve teknik adam olarak görev yaptığı Kayserispor ile Erciyespor arasındaki derbi maçların, Göz Göz-Kaf Kaf rekabetinin çok gerisinde kaldığını söyledi.
    Uğur: Esas Derbi Budur
    Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Uğur, yıllarca futbolcu ve teknik adam olarak görev yaptığı Kayserispor ve Erciyesspor arasındaki derbi maçlarla, Karşıyaka-Göztepe rekabetinin arasında büyük uçurumlar olduğunu söyledi. Tecrübeli hoca, "Kayserispor ve Erciyesspor karşılaşmalarına derbi denmesinin tek nedeni aynı kentin takımları arasında oynanması. Buradaki rekabeti ve havayı karşılaştırmak mümkün değil. Karşıyaka-Göztepe maçı bambaşka bir durum"dedi.

    "Favorisi olmaz"
    Derbilerin hiçbir zaman favorisi olmadığını vurgulayan Uğur, "Bu tür maçlara hazırlanırken takıma esktradan 'dikkat' uyarısı yapıyoruz. En büyük beklentim, bitiş düdüğünden sonra derbinin, sahadaki futbolla anılması. Futbolcularımı, tribünleri gerecek davranışlardan uzak durmaları için uyardım" şeklinde konuştu.

    kaynak: trtspor