Çeşitli insan hakları örgütlerinin ortak yaptıkları açıklamada Körfez krallığında yaşanan siyasi kargaşadan dolayı Bahreyn GP'nin yapılmamasını ve boykot edilmesini istedi.
Geçtiğimiz yıl ki yarış sezon açılışı için Mart ayında düşünülmüş ancak ülkedeki reform yanlısı göstericilerin öldürülmesi olayının ardından takımlar ve pilotların protestosu sonucu Haziran takvimine çekilmişti.
Bahreyn hükümetinin Formula 1'e ev sahipliği yaparak dünyaya herşey normal mesajı verme amacı güttüğünü belirten insan hakları örgütleri "Formula 1'in bu şartlar altında buraya gelmesi burada yaşananları meşru kılmaya çalışan hükümete yardım anlamına gelecektir. Formula 1'in, takımların ve pilotların insan haklarına karşı tutumlarından ve duyarlılıklarından şüphemiz yok." dediler.
Buna karşın Bernie Ecclestone Kasım ayında yaptığı açıklamada Bahreyn'in takvimde olacağını ve organizasyonu engelleyecek önemli bir olay yaşanmadıkça yarışın gerçekleştirileceğini söylemişti.