Chelsea 1-1 Eriyor

    - Londra
    Premier Lig'de zirve yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Chelsea, Londra derbisinde konuk ettiği Fulham ile 1-1 berabere kalarak ligde üst üste 3. maçından da aynı skorla ayrılıp ağır yara aldı.
    Chelsea 1-1 Eriyor 41,548 kişinin doldurduğu Stamford Bridge Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 47. dakikada sol taraftan Ashley Cole'un yaptığı ortada, Torres'in iyi sakladığı topa ceza sahası içinde süper bir vuruş yapan vatandaşı Juan Mata takımını öne geçirdi. 1-0

    Chelsea'nin yaz döneminde Valencia'dan renklerine bağladığı İspanyol yıldız, bu sezonki 5. golünü kaydetti.

    56. dakikada ise, sağ tarafta Bryan Ruiz'in Ashley Cole'u harika bir çalımla geçtikten sonra yerden içeriye çevirdiği topa kale önünde dokunan Clint Dempsey skora dengeyi getirdi. 1-1

    İngiltere Premier Lig tarihindeki en skorer (39) ABDli futbolcu olan 28 yaşındaki Dempsey, bu sezonki 9. golünü kaydetti.

    Fulham'ın Avustralyalı kalecisi Mark Schwarzer'in sakatlığının ardından son 3 maçtır kaleyi koruyan David Stockdale, Chelsea karşısında birçok mutlak gollük pozisyonda devleşerek takımının 1 puanı almasında başrol oynadı.

    Yaklaşık 2 ay sonra ilk kez ilk 11'de şans bulan Chelsea'nin tartışılan İspanyol yıldızı Fernando Torres ise, 90 dakika sahada kalmasına rağmen yine etkisiz bir performans ortaya koydu.

    Ligde oynadığı üst üste 3. maçtan da 1-1'lik beraberlikle ayrılan Chelsea, böylelikle zirve yarışının iyice gerisine düştü ve şampiyonluk umutlarını bir hayli zora soktu.

    Fulham, Chelsea'yi deplasmanda son olarak İngiltere Championship'te 27 Ekim 1979 tarihinde oynanan maçta 2-0'lık skorla mağlup edebildi.

    Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

              
    Kaynak MACKOLIK