Trabzonspor Fransız ekibi
Lille ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 0-0 beraberlikle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nu 3. sırada tamamladı.
CSKA Moskova'nın deplasmanda Inter'i 2-1 yenmesiyle temsilcimiz grubunu 7 puanla üçüncü sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.
Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen İtalyan ekibi Inter ile Rusya temsilcisi CSKA Moskova ilk iki sırayı alarak bir üst yükselmeyi başardılar.
Lille ise grupta son sırayı alarak Avrupa kupalarına veda etti.
Oynadığı son 20 maçın sadece 2'sinde yenilen
Lille,
Trabzonspor karşısında mücadeleye etkili başladı. Fransız ekip, özellikle Belçikalı Hazard ile gole çok yaklaşırken, uzaktan şutlarla
Trabzonspor kalesini de sık sık yokladı. Kaleci Tolga ve bordo-mavili savunmanın zamanında müdahaleleriyle
Lille, ilk yarıda istediği skoru elde edemedi.
Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan
Trabzonspor ise ilk 45 dakika boyunca kalabalık savunmasıyla
Lille ataklarını etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bordo-mavililer, maçtaki en tehlikeli atağı ise Burak Yılmaz ile geliştirdi. Golcü futbolcunun sert şutunda top, az farkla direğin üstünden auta gitti.
4. dakikada Payet'in kullandığı serbest atışta top ceza alanında müsait durumdaki Chedjou'ya gelmeden savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
11. dakikada ceza sahası yayının hemen önünden Burak'ın attığı sert şutta top, direğin üstünden az farkla auta gitti.
14. dakikada
Lille, Hazard ile gole çok yaklaştı. Belçikalı futbolcunun,
Trabzonspor ceza sahası önünden attığı şutta kaleci Tolga, son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada Sow'un ara pasıyla
Trabzonspor ceza alanına giren Hazard'ın yerden vuruşunda meşin yuvarlak, direğinden yanından auta gitti.
27. dakikada Joe Cole'un sol taraftan ceza alanına yaptığı ortada seken topa Sow ayak koymak istedi, ancak kaleci Tolga meşin yuvarlağı kontrol etti.
30. dakikada Debuchy'nin sağ taraftan yaptığı ortada, müsait pozisyondaki Sow'dan önce kaleci Tolga yatarak topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.
32. dakikada Hazard'ın pasıyla ceza alanı içinde hareketlenen Joe Cole'un kaleyi karşısına alır almaz attığı şutta top, yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
47. dakikada soldan Halil'in yaptığı ortaya Burak Yılmaz yükseldi ancak defans araya girerek Burak'a vuruş imkanı tanımadı.
48. dakikada Hazard'ın sert şutunu kaleci Tolga güçlükle çıkardı. Defans dönen topu uzaklaştırdı.
58. dakikada
Lille sol kanattan etkili geldi. Joe Cole'ün ortasında topu önünde bulan Hazard'ın vuruşunda defansa çarpan top kornere gitti.
64. dakikada Balmont ceza sahası içinde topla buluştu. Balmont'un Hazard'a ilettiği pasta defans araya son anda girerek topu kornere gönderdi.
79. dakikada
Lille bir kez daha etkili geldi. Savunmada yaşanan karambolde top ceza sahasına çıktı. Basa'nın gelişine vuruşunu Giray yatarak önledi.
80. dakikada Henrique'nin çalımlarla taşıyarak aktardığı pasta Adrian'ın vuruşu kaleyi bulmadı
.
82. dakikada Burak Yılmaz'la
Trabzonspor mutlak bir golü kaçırdı. Biranda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak'ın vuruşunu kaleci Landreau son anda kornere çeldi.
83. dakikada
Trabzonspor bir kez daha gole yaklaştı. Henrique'nin sağ çaprazdan kaleye paralel gönderdiği topa Halil Altıntop yetişemedi.
90 + 1. dakikada sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşu Adrian kullandı. Adrian'ın doğrudan kaleye gönderdiği sert şut yandan auta çıktı.
Maç başladığı gibi golsüz sona erdi.
LILLE'E SOĞUK DUŞ
Fransa basını
Lille'in Avrupa kupalarına veda etmesini "
Lille'e soğuk duş" başlığı ile verdi. İyi bir maç çıkarmasına rağmen
Lille'in
Trabzonspor'u evinde yenememesini rakibin katı savunmasına bağlayan gazetelerden L'Equipe, "
Lille sadece Şampiyonlar Ligi'ne değil tüm Avrupa kupalarına veda etti" dedi.
L'Equipe; sadece "maç kazanma hırsının" yetmediğini devasal bir Trabzon defansına takılarak anlayan
Lille'in, Avrupa kupalarindaki kötü startın hesabını nakit ödemiş olduğunu yazdı.
-Maçtan notlar-UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, deplasmanda
Lille ile karşılaşan
Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, son lig maçında yedek soyundurduğu Halil Altıntop ve Alanzinho'ya ilk 11'de forma verdi.
Teknik direktör Güneş, 2-2 berabere kaldıkları Sivasspor maçında görev vermediği Colman ve Celustka'nın yanı sıra, yine bu maçta sonradan oyuna aldığı Alanzinho ve Halil Altıntop'a zorlu
Lille deplasmanında ilk 11'de şans tanıdı.
Sivasspor maçında forma giyen Adrian ve Henrique ise deneyimli teknik adam tarafından bu maçta yedek soyunduruldu.
-Taraftarlar yalnız bırakmadı-
18 bin kişilik
Lille Metropole Stadı'nda oynanan tarihi maçta Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen bordo-mavili taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı 6 bin
Trabzonsporlu taraftar da takip etti.
-Hakem Proença'nın 5'inci maçı-
Türk takımlarının bugüne kadar Avrupa kupalarında 4 maçını yöneten Portekizli hakem Pedro Proença,
Lille-
Trabzonspor maçında da düdük çaldı.
41 yaşındaki Portekizli hakemin yönettiği maçlarda Beşiktaş, 2004 yılında sahasında Standard Liege ile 1-1 berabere kalırken, geçen sezon sahasında Dinamo Kiev'e sahasında 4-1 yenildi.
Proença'nın düdük çaldığı 2006 yılındaki Randers-Fenerbahçe maçından sarı-lacivertliler 3-0 galip ayrılırken, 2009 yılındaki Galatasaray-Hamburg maçını ise Alman ekibi 3-2 kazandı.
Deneyimli hakem, son olarak Türkiye'nin Hırvatistan ile oynadığı ve golsüz berabere biten 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off eleme maçını da yönetmişti.
Lille'in deneyimli futbolcusu Joe Cole, geçen yıl Liverpool formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde
Trabzonspor'a karşı mücadele etti.
Sezon başında Fransız ekibine kiralanan Cole, Liverpool ile
Trabzonspor arasındaki iki maçta da forma giymiş, İngiliz futbolcu ilk maçın 52. dakikasında penaltı atışından yararlanamamıştı.
-4 futbolcu kart sınırında-
Trabzonsporlu 4 futbolcu
Lille maçında sarı kart görmeleri ve bordo-mavili ekibin de Avrupa kupalarında yoluna devam etmesi durumunda, bir sonraki maçta forma giyemeyecek.
Trabzon ekibinde Arkadiusz Glowacki, Serkan Balcı, Alanzinho ve Zokora sarı kart sınırında bulunuyor.
-Sadri Şener stada gelmedi-
Bordo-mavili ekibe moral vermek amacıyla Fransa'nın
Lille kentine gelen
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kendisine konulan ''statlara giriş yasağı'' nedeniyle karşılaşmayı statta izleyemedi. Şener'in, maçı konakladığı otelde izlediği kaydedildi.