Napoli Tarih Yazdı

    - Napoli
    Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Napoli, Villarreal'i konuk ettiği karşılaşmada 2-0'lık zafere uzanarak, Avrupa'nın bu en büyük organizasyonundaki ilk galibiyetini elde etti.
    Napoli Tarih Yazdı San Paolo Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 14. dakikada sağ taraftan Ezequiel Lavezzi'nin arka direğe yaptığı ortada, ofsaytı bozan Villarreal'li defans Cristian Zapata'nın büyük hatasında kaleciyle baş başa kalan Slovak yıldız Marek Hamsik, uzak direk dibine yaptığı net vuruşla takımını öne geçirdi. 1-0

    2 dakika sonra, Gonzalo Rodriguez'in Arjantin'li forvet Ezequiel Lavezzi'yi düşürmesi sonucunda kazanılan penaltıda, beyaz noktanın başına geçen Edinson Cavani kaleciyi ters köşeye gönderdi. 2-0

    Geçen sezon attığı 33 golle futbol dünyasına adını ezberleten Uruguay'lı yıldız, bu sezona da fırtına gibi başlamış ve AC Milan'a karşı hattrick yaparken, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçta da Manchester City deplasmanında takımına beraberliği getiren tek golü kaydetmişti.

    Avrupa Kupaları'nda evinde oynadığı son 6 maçta da gol yemeyen İtalyan ekip, Villarreal karşısında elde ettiği bu zaferle grupta oldukça iddialı bir konuma geldi.

    Geçen sezon Serie A'yı 3. sırada bitirerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Napoli, Avrupa'nın 1 numaralı kupasında son olarak 1990-1991 sezonunda boy göstermiş ve 2. turda Spartak Moscow'a elenmişti.

    Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE
             
    Kaynak MACKOLIK