Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü Trabzonspor deplasmanına gelecek olan Lille, Bordeaux ile 1-1 berabere kalarak yenilmezlik serisine devam etti.
Chaban Delmas Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 8. dakikada ceza sahası içinde 3 rakibiyle boğuşan Cheick Diabate'nin yerde kaldığı pozisyonda hakem tartışılacak bir kararla penaltı noktasını gösterdi.
Pozisyonun televizyondan tekrarında son olarak Florent Balmont'un müdahalesi sonrası yerde kalan Diabate'nin kendini yere bıraktığı net bir şekilde görüldü.
Beyaz noktanın başına geçen Mali'li futbolcu Diabate, oldukça kötü bir vuruş yapmasına rağmen kaleci Landreau'nun eline çarpan topu filelere gönderdi. 1-0
57. dakikada, Joe Cole ile yaptığı verkaçla sol taraftan ceza sahasına giren Eden Hazard, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra yerden uzak köşeye yaptığı bitirici vuruşla skora dengeyi getirdi. 1-1
Geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 1'de yılın futbolcusu seçilen Belçika'lı yıldız Hazard, üst üste 3. lig maçında da gol sevinci yaşayarak takımı Lille'i sırtlamaya devam etti.
79. dakikada ise, kaleci Mickael Landreau'nun Ben Khalfallah'ı düşürmesi sonucunda kazanılan penaltıda, Bordeaux'da yine topun başına geçen Diabate'nin vuruşu yan direkten geri döndü.
Ligdeki 7 maçında 12 puan toplayarak zirve yarışını sürdüren Lille, 14 Ağustos tarihinde Montpellier'e karşı aldığı mağlubiyetin ardından çıktığı üst üste 6 resmi maçı da kaybetmedi.
Lille teknik direktörü Rudi Garcia, Bordeux maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Deplasmanda alınan puan her zaman güzeldir, özellikle de Bordeaux'da. İkinci yarıdaki oyunumuzla puanı hakettik. Henüz kendi yüksek standartlarımıza ulaşmış değiliz ancak ikinci yarıdaki performansımız memnun etse de; ilk 30 dakikadaki oyundan hiç mutlu olmadım" dedi.