Messi Bu Adam Neyin Nesi

    - Barcelona
    Madrid'de 2-2 biten maçın rövanşında, Barcelona Arjantin'li yıldızı Lionel Messi'nin yaptığı şovla ezeli rakibini 3-2 mağlup ederek İspanya Süper Kupası'nın sahibi oldu.
    Messi Bu Adam Neyin Nesi Nou Camp'ta oynanan El Clasico'da, 15. dakikada Messi'nin gönderdiği harika pasta defansın arkasına sarkan Andres Iniesta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşla klas bir gole imza atı. 1-0

    Barcelona'nın alt yapısından yetişen ve Katalan ekipteki 11. sezonunu geçiren İspanyol yıldız, Real Madrid'e karşı çıktığı 16. resmi maçta kariyerindeki ilk El Clasico golüne imza attı.

    20. dakikada ise, sağ taraftan Mesut Özil'in kullandığı korner sonrasında arka direkte topla buluşan Benzema'nın penaltı noktası üstüne çevirdiği pasta ayağını koyan Portekiz'li yıldız Cristiano Ronaldo skora dengeyi getirdi. 1-1

    25. dakikada Ronaldo'nun ceza yayı içinden çektiği sert şut önce kaleci Valdes'in parmaklarına ardından üst direğe çarptı. 31. dakikada ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Mesut Özil'in vuruşunu kaleci kornere çeldi.

    45. dakikada ise, korner sonrasında ceza sahası içinde Pique'nin topuk pasını kontrol edip seri bir hareketle rakibini geçen Lionel Messi, çapraz pozisyonda Casillas'ın üstünden yaptığı soğukkanlı aşırtma vuruşla takımını öne geçirdi. 2-1

    82. dakikada, korner sonrasında oluşan karambolde altı pas içinde topu kontrol edip vuruşunu yapan Karim Benzema skora yeniden dengeyi getirdi. 2-2

    Daha önce Lyon formasıyla da Barcelona'ya birçok kez rakip olan 23 yaşındaki Fransız yıldız, böylelikle kariyerinde ilk kez Katalan ekibin filelerini havalandırdı.

    Golün hemen ardından, Pazartesi günü 39 Milyon Euro bonservis bedeliyle Arsenal'den Barcelona'ya transfer olarak 8 yıl sonra yuvaya dönen Cesc Fabregas, Pedro'nun yerine oyuna dahil olarak ilk kez bordo mavili formayı giydi. Fabregas'ın sahaya adım atmasıyla Nou Camp Stadı adeta yıkıldı.

    88. dakikada, Daniel Alves'in sağ taraftan yaptığı ortada topun gelişine harika bir vole vuruş yapan Messi, kaydettiği mükemmel golle Barcelona'yı zafere taşıyan isim oldu. 3-2

    Arjantin'li yıldız, Real Madrid'e karşı forma giydiği 15. maçta 13. kez fileleri havalandırdı ve El Clasico'daki müthiş istatistiğine bir gol daha ekledi.

    Messi aynı zamanda, Nou Camp Stadı'nda çıktığı tüm resmi maçlardaki 100. golünü atarken, Real Madrid'in efsane ismi Raul'u da geçerek El Clasico tarihinde en fazla gol atan isim oldu.

    Uzatma dakikalarında, Marcelo'nun Fabregas'a acımasızca yaptığı sert faulun ardından ortalık karıştı ve iki takımın futbolcuları birbirlerine girdi. Hakem, futbolcuların sakinleşmesinin ardından Marcelo, David Villa ve Mesut Özil'i kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

    1982-1983 sezonundan beri oynanan İspanya Süper Kupası'nda 17.kez final oynayan Barcelona 10. kez bu kupayı kazanırken, 12. finalini oynayan Real Madrid ise 8 kez kupayı müzesine götürdü.

    Daha önce İspanya Süper Kupası finalinde 4 kez karşılaştığı Real Madrid'e 1988/89, 1990/91, 1993/94 ve 1997/98 sezonlarındaki kapışmalarda boyun eğen Barcelona, böylelikle ilk kez ezeli rakibini İspanya Süper Kupası finalinde devirmeyi başardı.

    İspanya Süper Kupası'nda son 2 yılın şampiyonu Barcelona, tarihinde ilk kez bu kupayı üst üste 3 kez kazandı ve yine 1988, 1989 ve 1990'da üst üste 3 kez Süper Kupa'yı havaya kaldıran Real Madrid'in rekorunu egale etti.

    2008-2009 sezonundan itibaren Barcelona'yı çalıştırmaya başlayan Josep Guardiola ise, kısa dönemde 11. kupasını kazanarak Johan Cruyff'u geçti ve Katalan kulübün tarihinde en fazla kupa kazanan teknik direktör oldu.

    1988-1996 yılları arasında Barcelona'da görev yapan Cruyff'un 8 sezonda yapabildiğini 3 sezonda yapan Guardiola, başarısıyla ilgili, "Tek başıma kazanmadım, hep birlikte kazandık" diyerek en büyük payın futbolcularında olduğunu yineledi.

    40 yaşındaki Guardiola, Barcelona teknik direktörü olmasından bu yana mücadele ettiği toplam 14 kupadan sadece 3'ünü kazanamazken, 2008-2009 sezonunda 6 kupayı birden kazanarak, dünyada bir ilki gerçekleştirmişti.

    Bu arada, Xavi Hernandez de toplam 17 kupa ile kulüp tarihinde en fazla kupa gören futbolcu olan Guilermo Amor'u yakaladı.

    Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE          
    Kaynak MACKOLIK